Wat kost sportvasten                                                                                                         

Sportvasten is een persoonlijk begeleidingstraject, wat inhoudt dat de mate van begeleiding voor het grootste gedeelte de prijs bepaalt. Zo kan een coach twee uur begeleiding geven tijdens de ‘make the switch’ fase, maar het kan ook zo zijn dat je vier of zes uur begeleiding afspreekt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je in een groep wordt begeleidt, wat de kosten weer omlaag kan brengen.

Een ander aspect dat de prijs bepaalt, is de mate waarin je de verschillende fasen nodig hebt om effectief te kunnen sportvasten. Als je veel voorbereiding nodig hebt (‘prepare for the switch’) om je conditie op peil te brengen, zal het traject meer kosten dan wanneer je al voldoende voorbereid bent. Ook de mate van begeleiding in het natraject (‘Keep the Switch’) heeft invloed.

De eigenlijke 10-daagse kuur komt totaal op 295,-, dit bestaat uit een supplementenpakket, een intake, telefonische begeleiding tijdens de kuur en een tweede consult. In het tweede consult leg ik u aan de hand van een uitgebreid voedingsadvies uit hoe u de switch weet te behouden. In totaal kan er tot € 190,- vergoed worden.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De kosten van de behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, dit komt omdat wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging de MBOG, dit is een eis van de zorgverzekeraar om uw consult voor vergoeding in aanmerking te laten komen.

Op de website van uw eigen zorgverzekeraar vindt u terug wat u vergoed krijgt. U kunt dan zoeken op vergoedingen en kijken bij alternatieve geneeswijze of orthomoleculaire therapie. Als u belt met uw zorgverzekeraar vraagt men wellicht ook naar de beroepsvereniging, dit is de MBOG.
 

 

Innerfresh - Wethouder van Caldenborghlaan 43 d - 6226 BS Maastricht -
Tel. +31651249421 Email:
info@innerfresh.nl - www.sportvasten-maastricht.nl